FAQ - Frequently Asked Questions

Usein Kysytyt Kysymykset. Ihan vain, jotta samoihin mieliä askarruttaviin kysymyksiin ei tarvitse montaa kertaa vastata. Jos sinulla on jotain kysyttävää, katso ensin täältä onko kysymykseesi jo vastattu.

Klikkailemalla kysymyksiä saat esiin vastauksia, klikkaamalla uudestaan saat sen piiloon.

Kysymykset hahmoista

Voiko hahmoni olla 270cm pitkä?

Vastaus:
Pyrimme pitämään roolipelin realistisissa mittasuhteissa ja 270cm on jo todella pitkä. Vähän yli kaksimetrisilläkin henkilöillä on varmasti selkävaivoja ja muita ongelmia, joten jos oikeasti haluat luoda noin järjettömän pitkän hahmon, on sillä pituudella oltava haittapuolensa.
Tämmöisiä ylettömän pitkiä hahmoja emme mielellään Downtowniin hyväksy.

Voiko X-kyky ilmetä vasta myöhemmällä iällä?

Vastaus:
Kyllä. X-geeniä tämmöinen hahmo kantaa jo syntyessään, mutta se voi aktivoitua vasta esimerkiksi murrosiässä tai aikuisena, jos pelaaja niin haluaa. Puhkeamisen jälkeen se ei voi enää kadota.

Löytyykö tämän roolipelin maailmasta tavallisia eläimiä? Saako olla lemmikkejä?

Vastaus:
Löytyy kyllä ja lemmikkieläimet ovat sallittuja. Ei kuitenkaan lemmikkieläimeksi tiikereitä ja norsuja, vaan käytetään järkeä tässäkin.

Voiko hahmo olla esimerkiksi sotilas?

Vastaus:
Kyllä voi. Kannattaa vain miettiä, että minkälaisessa tilanteessa kyseinen hahmo on elämässään, jotta sillä pystyy pelailemaan mahdollisimman mukavasti ympäriinsä.

Voiko anthrohämähäkki tuottaa seittiä normaalin hämähäkin tapaan, tai anthrokäärme purressaan ruiskuttaa myrkkyä hampaistaan?

Vastaus:
Kyllä. Ihan samalla tavoin kuin kissaeläinanthrolla voi olla sisään vedettävät kynnet. Mutta tämä on tietenkin ihan pelaajan päätettävissä miten haluaa hahmon toimivan.
Myrkyllisten hahmojen kanssa on kuitenkin hyvä pohtia miten vahvaksi myrkyn haluaa roolipeliin, jotta hahmosta ei tule aivan ylivoimaista. Esim. jos hahmo on aavikkotaipaani (maailman myrkyllisin maalla elävä käärme), olisi aika epäreilua jos se voisi milloin vain halutessaan tappaa ympärilläolijoitaan erittäin potentiaalisella myrkyllään.
Eli myrkyllisiten lajien myrkky on anthromuodossa laimeampaa.

Voiko anthro pitää lajilleen ominaista ääntä? (haukkumista, naukumista, murinaa jne.)

Vastaus:
Anthroilla säilyy myös nämä eläimelliset ääntelyt tallessa. Mutta koska anthrot ovat pääosin ihmismäisiä kommunikaatioinniltaankin, tuollaiset eläimelliset äänet voivat olla mm. yllättyneisyyden, suuren raivon tai muun "hallitsemattoman tunteen" purkauksia. Eli tuskin yksikään koira-anthro tylsyyttään rupeaa haukahtelemaan ja ulisemaan.

Missä menee raja sen suhteen, mitä eläinlajeja saa hahmoissaan käyttää?

Vastaus:
Sukupuuttoon kuolleita lajeja saa käyttää, mutta mytologiset olennot jättäkäämme suosiolla pois. (jos ei sitten risteytysten myötä ole saanut jotain "sinne päin" näyttävää, mutta tuolloinkin kyseessä on vain hybridi).

Saavatko anthrot eläinten tapaan useamman lapsen/poikasen kerralla, vai yhden kuten ihmiset?

Vastaus:
Ei mitään kymmenen ipanan pentueita, vaan ihmisten lisääntymistyylillä; yksi lapsi. Kaksoset, kolmoset jne. on ihan mahdollisia. Periaatteena siis tämä "ihmisten versio."

Käyttävätkö anthrot meikkiä ja muita kosmetiikkatuotteita?

Vastaus:
Kyllä niitä voi hahmot käyttää ihan ilman mitään ongelmaa.

Pystyykö hahmo olla asunut koko ikänsä Amsfordissa?

Vastaus:
Kaikin mokomin!

Saako hahmolla olla keinotekoista, mutta toimivaa raajaa? Sellaista mekaanista proteesia siis.

Vastaus:
Kyllä sellainen on mahdollista - onhan niitä "robotti proteeseja" oikeastikin. Olettaimme kuitenkin, että sellaisen robotti-raajan liikkeet ovat normaalin raajan liikehdintään verrattuna mekaanisempia.

Voiko härkäanthro syödä härkäpihviä bisneslounaalla?

Vastaus:
Kyllä anthro härkä voi pistellä vasikankylkeä poskeensa ihan tyynesti, kukaan ei käy kiljumaan kauhusta. Tietysti tässä voi itse miettiä haluaako omalle hahmolleen suuremmat eettiset kysymykset ja vakaumukset, mutta siis yleinen linjaus on kuten meillä ihmisilläkin; anthro/furry on kuin ihminen ja tavallaan muiden, tavallisten eläinten "yläpuolella" siinä mielessä. Eli tavallinen lehmä nähdään yleensä vain ravinnonlähteenä ja samoin lemmikki on vain lemmikki. Ei niinkään mikään itsensä heijaste tai lähisukulainen - ellei sitä sellaisena halua hahmonsa näkevän.

Hikoilevatko vai läähättävätkö anthrot?

Vastaus:
Hikoilevat, kuten ihmiset.

Harjaavatko anthrot turkkiaan?

Vastaus:
Aikalailla yksilöstä ja pelaajasta kiinni tämä. Varmastikin pitkäturkkiset otukset joutuu karvojaan suorimaan siinä missä me ihmiset harjailemme hiuksiamme. Sitä voisi varmaan verrata ihonhoitoon meidän maailmassamme.
Hyvänä esimerkkinä voisin heittää, että meillä (Glowyllä) oli japanese chin rotuinen koira, jolla oli todella pitkä ja näyttävä turkki. Sitä ei tarvinnut harjata lähes koskaan, koska sen turkki ei mennyt takkuun tai sotkuiseksi, vaikka pitkää karvaa olikin. Ainoastaan korvien takaa joutui harjaamaan silloin tällöin, koska sinne meinasi muodostua pientä takkua, muutoin koiran turkki pysyi suorana ja siistinä. Eli pitkä turkki ei välttämättä tarkoita mielettömiä takkupesäkkeitä jos ei joka päivä harjaile.

Voiko anthroilla olla tatuointeja? Miten se onnistuu?

Vastaus:
Voi. Anthroilla voi olla arpitatuointeja, tai huomattavasti kalliimpia mustetatuointeja jotka on käytävä uusimassa aika-ajoin jotta värit eivät katoa. Mustetatuoimista varten tatuoitava alue ajellaan paljaaksi mahdollisista karvoista tai muista vastaavista, ja kuva tehdään samaan tapaan kuin meille ihmisillekin siihen tarkoitetuilla välineillä. Muste on kuitenkin erikoislaatuista, ja aiheuttaa pigmenttimuutoksen karvatuppeen aiheuttaen uusien karvojen/höyhenien kasvun musteen värillä. Kuten mainittu, vaikutus ei ole pysyvä vaan se on uusittava samaan tapaan kuin meilläkin.

Kysymykset roolipelistä

Kuinka aktiivinen roolipeli Downtown on?

Vastaus:
Voit vilkaista foorumilta, sen alareunassa näkyy käyttäjät, jotka ovat olleet kirjautuneena vuorokauden sisällä.

Kuinka ehdoton tuo "ensimmäisella ei saa olla x-kykyä" sääntö on?

Vastaus:
Samat säännöt kaikilla. Erityislupia ei jaeta - ihan vain jotta oltaisiin tasavertaisia kaikkia kohtaan.

Miten helposti pystytään (tieteellisiä keinoja käyttäen) tutkimaan, onko henkilö x-geenin kantaja?

Vastaus:
Sen olemassaoloa ei pystytä todistamaan tai kieltämään lääketieteellisesti (ellei se aiheuta fyysisiä mutaatioita henkilöön)

Muut kysymykset

Ryhdytäänkö linkinvaihtoon?

Vastaus:
Tottakai! Laita viestiä vieraskirjaamme asiasta!